Android

Android is een term die je in de mobiele telefonie wel eens tegen komt. Een toestel kan Android ondersteunen. Wat is Android, en waarom is het belangrijk om te weten of je telefoontoestel er wat mee kan?

Wat is Android?

Android is een opensource besturingssysteem, speciaal voor mobiele telefoons. Opensource betekent dat de broncode van de software vrijgegeven is. Simpel gezegd: Iedere programmeur die dat wil kan programma's maken met Android. Dit heeft een groot voordeel. Zo kan jouw bank een app maken voor jouw mobiele telefoon waarmee jij je saldo kunt checken, en je bankzaken kan regelen. Ook kan je werkgever zelf software laten ontwikkelen, waardoor jij je werk gemakkelijker onderweg kunt doen. Google heeft met Android een slimme zet gedaan. Ze zijn namelijk eerst een samenwerkingsverband aangegaan met een aantal van de grotere telecombedrijven, samen met verschillende hardwarebedrijven en softwarebedrijven. Zo werken er 34 belangrijke bedrijven mee aan Android, waarmee Google een goede basis heeft voor hun software. Doordat er zo'n 60.000 mobiele telefoons met Android per dag bijkomen, krijgt dit een steeds groter marktaandeel. Je kunt je voorstellen dat het voor programmeurs veel interessanter is een programma te maken voor veel mensen, dan voor slechts enkele mensen.

Wanneer is Android wat voor jou?

Als je een mobiele telefoon koopt, hoef je niet perse voor een telefoon met Android ondersteuning te kiezen. Maar vaak is het wel handig. Zo kun je met Android snel en gemakkelijk gebruik maken van andere Google diensten, zoals Google mail, of bijvoorbeeld YouTube. Als je speciale applicatie wilt hebben op je telefoon, neem dan eens een kijkje op de Android Market. Niet alle bestaande software staat hierop, maar het is wel een verzamelplaats met vele mogelijkheden.

Een telefoon met Android

Als je een telefoon hebt met Android dan kun je meteen gaan profiteren van deze voordelen en als je lang moet reizen hoef je jezelf niet meer te vervelen. Met Android kun je de mail bekijken en ook filmpjes bekijken. Heb je zin om een stukje film te kijken bijvoorbeeld van Mr. Bean of je wilt een leuke clip zien van een goede artiest? Neem je mobiele telefoon met Android en zorg dat je YouTube snel op hebt gestart zodat je kunt gaan genieten van je favoriete muziek. Niet te lang mee wachten, want als je elke dag ver moet reizen kan het maar beter een stuk aangenamer gemaakt worden. Investeer daarom in Android en zorg er voor dat je de hele weg wat gezelschap hebt. Een leuke film kun je tegenwoordig in losse delen bekijken via YouTube dus het geld dat je aan de Android gaat besteden haal je er zo weer uit. Nu ga je voortaan iedere dag met plezier reizen, het is niet meer erg om een uur in de trein te zitten want je hebt Android en die maakt het leven een stuk aangenamer onderweg.