Geschiedenis

Inmiddels is google de populairste en bekendste zoekmachine wereldwijd. Google is een van de populairste en invloedrijkste zoekmachines. Het is een bedrijf dat inmiddels tweehonderd werknemers telt. Er is zelfs een boek geschreven, met de titel " Wat zou Google doen?" (vertaald). Maar hoe is dat gekomen, hoe is Google ooit begonnen?

Twee studenten

Google begon met twee studenten. Larry en Sergey. Zij ontwikkelden in 1992 een zoeksysteem voor webpagina's, waarbij rekening werd gehouden met het aantal keer dat er een link naar die pagina bestond. Hoe vaker er een link naar deze pagina bestond, hoe hoger de webpagina in de ranglijst terecht zou komen. Larry en Sergey probeerden dit systeem te verkopen aan verschillende reeds bestaande zoekmachines, maar deze hadden weinig interesse. Dus begonnen deze twee studenten zelf met een nieuwe internetzoekmachine. Dankzij hun eerste investeerders, waaronder de oprichter van Sun Microsystems, werd Google een feit. Deze zoekmachine dankt zijn kracht aan eenvoud en snelheid. Het uiterlijk is simpel, maar de machine er achter is krachtig, waardoor je snel resultaat hebt. In de tijd van telefoontikken was dit extra belangrijk, je wilde je zoekmachine snel kunnen benaderen, zonder dat je hoefde te wachten op allerlei onnodige plaatjes en reclame. Immers, tijd was geld. Tegenwoordig is internet niet meer afhankelijk van telefoontikken, echter nog steeds geldt: "tijd is geld". In 2004 is het bedrijf op de beurs gekomen met een aandelenwaarde van 85 Dollar.

De geschiedenis en het heden

Google is klein opgezet, maar is nu al grootschalig. Veel mensen maken dagelijks gebruik van deze zoekmachine. Er zijn steeds meer mogelijkheden bij gekomen, bij Google kun je namelijk ook taalhulpmiddelen vinden, ideaal als je voor school zinnen moet vertalen en je hebt geen woordenboek bij de hand. Google heb je altijd bij de hand als je op het internet bent en zal daarom ook veel mensen goed van dienst zijn. Als je wat nieuws wilt bekijken of uitleg wilt hebben over een woord, dan typ je die zoekwoorden in op Google en kom je zo snel op een antwoord. Vaak worden er veel websites weergegeven maar op de eerste pagina staan er vaak al genoeg waar jij een antwoord kunt vinden. Neem even wat websites door en Google heeft je weer goed op weg geholpen. Vroeger waren bij Google nog niet al deze mogelijkheden er, maar de geschiedenis heeft er nu voor gezorgd dat het wel mogelijk wordt gemaakt. Veel mensen kennen de geschiedenis van Google niet, maar zijn wel blij dat ze nu gebruik hier van kunnen maken, zodat ze in ieder geval de mogelijkheid hebben om woorden op te zoeken. Google kan namelijk snel voor een antwoord zorgen en ook snelle vertalingen doen, soms komen de vertalingen er niet heel Nederlands uit (qua zinsopbouw) maar je kunt wel begrijpen wat er nu wordt bedoeld met een zin. Maak hier daarom gebruik van en zet Google bij je favorieten, of nog beter als startpagina, dan kun je hem nooit meer vergeten! Toch is het goed eens wat over de geschiedenis van Google te lezen, dan weet je waar het idee vandaan is gekomen en waarom we nu alles met internet doen.