Google earth

Met Google Earth kun je de hele wereld verkennen! Zelfs nog meer dan dat, want met Google Earth kun je in 3D over Mars, op zoek gaan naar de Hubble, duiken in zee, en nog veel meer. Zo kun je een kijkje nemen in het oude Rome. Enne... heb je de Grand Canyon al gezien? Je kunt er vandaag nog naartoe.

Leuk en leerzaam

Google Earth is leuk, maar het is ook leerzaam. Je krijgt meer topografische kennis, je leert over de geschiedenis en de sterren. Je leert steeds meer bekende gebouwen herkennen. Stap in je vliegtuig, en vanaf je bureaustoel verken je de hele wereld. Google Earth is een goede aanvulling op de lesstof op scholen. Het enige wat je hoeft te doen, is Google Earth te downloaden. Er zijn verschillende versies van, maar met de gratis versie kun je al aardig uit de voeten. Hiermee kun je ook zelf gebouwen toevoegen. Google Earth kun je zowel op een Windows computer, als een Apple of Linux computer gebruiken. Ook voor je mobiel bestaat er een Google Earth versie. Je hebt wel een redelijk recente computer nodig om Google Earth te gebruiken, en ook heb je een goede internetverbinding nodig. Het programma is behoorlijk zwaar.

De eerste keer Google Earth

Als je Google Earth wilt gebruiken dan moet je eerst naar Google gaan en zoeken op Google Earth. Dan kun je binnen enkele minuten het programma downloaden en installeren. Als het eenmaal op je computer staat dan kun je hier zo lang als je maar wilt gebruik van maken en wat de kosten zijn? Helemaal niets want het is gratis! Het leuke hieraan is ook dat je wanneer je in de trein of bus zit ook gebruik kunt maken van Google Earth, je kunt dan opzoeken waar je bent, of in een gebouw kijken waar je nu bent, bijvoorbeeld in een pretpark. Als je daar nog nooit geweest bent is Google Earth je vriend en geeft hij je aan wat er allemaal te zien is. Zorg daarom ook dat je een mobiele telefoon hebt waar je mee op Google Earth kunt. Dan kun je overal waar je bent jezelf wegwijs maken want met Google Earth verdwaal je niet. Wil je weten hoe het er op je vakantie uit ziet? Dan kun je nu Google Earth opstarten en intypen waar je naar toe gaat, je kunt vanaf het hotel naar het strand lopen of naar de stad, Google Earth doet alles met je mee. Op deze manier kun je de boel alvast een beetje verkennen en is het allemaal niet meer zo nieuw als je op de plaats van bestemming aan bent gekomen. Als je bang bent op vakantie te gaan verdwalen, dan hoeft dat nu niet meer want met Google Earth kun je jezelf goed voorbereiden en ook ter plekke gebruik maken van Google Earth, zoek op waar je bent en waar je heen wilt en Google Earth wijst jou de weg.