google maps

De bekende Google Maps is een ideale hulp om een straat te vinden. Deze kaart kan ook zoeken op plaats, of zelfs op postcode. Waar ter wereld je ook bent, Google heeft het in kaart gebracht. Het ene gebied is wat gedetailleerder dan het andere, maar dit wordt steeds verbeterd. Ook zit er in Google Maps een routeplanner, zowel lopend als met de auto, wijst Google je de kortste route.

Wat kan ik allemaal met Google Maps?

Met Google Maps kun je ook inzoomen en satellietfoto’s bekijken van je eigen huis, of dat van je kennissen.

Google Streetview is een extra aanvulling op Google Maps, hierbij rijd je door de straten van een stad of dorp. Heel leuk, want als je een keer een route uit je hoofd moet leren, kun je vast op zoek gaan naar herkenpunten. Ook heb je kans dat je een bekende op Streetview tegenkomt, misschien jij zelf wel. Je kunt de omgeving eerst bekijken, voordat je er naar toe gaat, en als je even geen vakantie kunt betalen, waan je je met Streetview in de mooiste gebieden.

Waarom kiezen voor Google Maps?

Als je op vakantie wilt gaan of je wilt de omgeving van jouw huis eens goed bekijken dan zou je eens kunnen gaan kijken naar Google Maps. Je kunt dan precies de route zien die je bijvoorbeeld naar school loopt. Je kunt de huizen zien staan, misschien zie je de koeien die in de wei staan wel op de Google Maps kaarten, het is gewoon een ideaal middel om er achter te komen waar je precies woont. Als je verhuisplannen hebt kun je de omgeving zelf gaan bekijken, maar je kunt het ook doen aan de hand van Google Maps. Je kunt hele straten gaan bekijken en zien hoe alles er uit ziet. Je komt er zo snel achter in wat voor wijk je huis staat waar je interesse in hebt. Misschien kom je door Google Maps op het idee dat je hier liever niet wilt wonen omdat er teveel huizen staan, misschien wil je wat landelijker wonen. Dan kun je met Google Maps op zoek gaan naar een gebied in de buurt waar minder huizen staan en waar meer weilanden liggen. Probeer het daar dan maar eens, ga daar de buurt maar eens bekijken, is dat meer wat je wilt? Dan kun je op het internet aan de hand van Google gaan kijken of daar huizen te koop staan. Ga dan weer terug naar Google Maps en ga precies kijken waar het huis te koop staat. Neem de tijd om het gebied eens goed te verkennen en als je interesse door Google Maps zo hoog is opgelopen dan kun je er naar toe rijden en het gebied eens van dichtbij komen bekijken. Neem hier ook even de tijd voor want met Google Maps heb je namelijk nog lang niet alle mooie details gezien! Neem hier eens een kijkje en dan weet jij zeker of dat je nieuwe huis echt gevonden kan worden door Google Maps.