Google nu

Inmiddels is Google de populairste zoekmachine, je kunt het via je webbrowser al zien, veel webbrowsers hebben een 'google'-functie. Juist, 'googlen', inmiddels is het een werkwoord, en iedereen die regelmatig op internet zit, die weet wat het betekent. Je hebt vast wel eens van een of meer van de volgende gezegdes gehoord: "Google is je vriend", "Google weet het", "Even aan Google vragen". Google is niet alleen een zoekmachine, inmiddels heeft het veel meer populaire functies. Zoals Google maps en Streetview. Ook bestaat er Google Addwords. Voor bedrijven is dit de mogelijkheid van Google om advertentieruimte te huren, voor websitehobbyisten is er juist de mogelijkheid om advertentieruimte te verhuren. Het betalen gebeurt per klik, hoe populairder je website, des te meer je verdient. Of voor de bedrijven: je betaalt alleen voor bezoekers die via jouw reclame op je website komen. Nog meer functies van Google weten? Gmail is zeer populair, dit is een gratis mailbox waar je overal online toegang tot hebt. Mede dankzij de enorme mailbox die je voorlopig niet vol hebt, wordt Gmail veel gebruikt.

Ken je inmiddels Google Chrome al?

Deze internetbrowser is door Google ontwikkeld, en is inmiddels een van de populairste browsers, samen met Internet Explorer en Mozilla Firefox. Ook You tube, met zijn vele filmpjes is inmiddels van Google. Inmiddels is het bedrijf van de twee studenten een miljardenbedrijf, waar tweehonderd mensen werken. De waarde van het aandeel staat inmiddels boven de 500 dollar.

Veel mensen maken er gebruik van

Er zijn steeds meer mensen dagen lang op het internet te vinden, soms voor het werk en soms voor de fun, maar alle mensen kennen Google. Het is een website waar je alles op kunt zoeken, het maakt niet uit wat je niet weet, een adres, een telefoonnummer, de betekenis van een woord, Google zoekt alles voor je op en binnen een paar seconde heb je een antwoord op de vraag. Veel studenten maken hier ook gebruik van om artikelen op te zoeken. Nu wordt Google ook vaak geadviseerd vanuit scholen om oplossingen te zoeken voor opdrachten. Leerlingen zijn niet alleen meer afhankelijk van boeken, ze mogen ook Google gebruiken. Tijdens de proefwerken nog niet, want dan worden alle antwoorden nu op Google gevonden, maar gewoon voor het huiswerk is Google een geschikt middel om het snel te kunnen maken. Ook voor het vertalen van huiswerk kan Google de studenten een handje helpen. Er kunnen namelijk snel steekwoorden op worden gezocht bij Google taalhulpmiddelen, Google kent veel talen dus het maakt niet uit welke taal je moet hebben, ook Latijn komt hier in voor. Maak daarom nu gebruik van Google als je wilt weten wat er allemaal mee gedaan kan worden, de mogelijkheden groeien elke dag, dus maak daar gebruik van en profiteer van de snelle zoekfuncties die Google je nu kan bieden. Je bent niet de enige die op Google te vinden is, want iedere dag maken er miljoenen mensen gebruik van, alle kleine dingen worden opgezocht van speelgoed tot de tijden van een film en van een huisdier tot een stuk vertaalwerk. Alles kan met Google waar worden gemaakt, probeer het daarom nu zelf.