Toekomst Google

Google is een van de succesvolste bedrijven ter wereld, slechts weinig bedrijven kennen zo'n enorme groei en bekendheid als Google. Is er dan nog wat meer te ontwikkelen? Niemand kan de toekomst voorspellen, maar we kunnen toch wel een beetje zeggen over wat ons te wachten staat uit Mountain View.

Nu de wereld steeds kleiner wordt, en mensen steeds meer bereikbaar zijn, wordt ook internet via een mobiel belangrijk. Google speelt hierop in met Android. Dit is opensource software, dat betekent dat iedereen de broncode kan krijgen, en hiermee nieuwe programma's kan maken. Deze software is speciaal bedoeld voor de mobiele markt. Doordat er veel belangrijke bedrijven aan meewerken, is Android een van de standaarden. De verschillende applicaties kunnen worden verspreid via de Andrioid Market, maar dat is niet verplicht. Een ontwikkelaar van een applicatie mag ook op zijn eigen manier zijn applicatie voor mobiele telefoons verkopen.

Google Lab

In het Google Lab worden meer strategische en slimme idee├źn uitgedacht. We zullen zien wat het volgende goede idee is waar Google mee komt.

Vertaalmachine

Google heeft ook een vertaalmachine. Enkele jaren geleden was het een stuntelige machine die alleen woorden letterlijk vertaalde, maar langzamerhand wordt deze steeds verder ontwikkeld. Nog even, en je zult het verschil tussen een Nederlandse tekst en een door Google vertaalde tekst haast niet meer bemerken. In de toekomst zal het waarschijnlijk mogelijk zijn dat Google hele teksten voor je gaat vertalen die je niet eens meer hoeft te controleren. De toekomst van Google is niet precies vast te stellen, het kan namelijk zoveel kanten op gaan, het is in ieder geval een goede zoekmachine, maar het is in deze tijd al veel meer geworden dan alleen een zoekmachine. Maak daarom nu gebruik van de mogelijkheden van Google en kijk zelf eens hoe de vertaalmachine is gegroeid. Je zou ook eens kunnen gaan kijken hoe Google zinnen en lappen tekst vertaalt. Ga maar eens naar een nieuwsartikel en kopieer dat eens naar de vertaalmachine in Google, geef aan of dat hij naar het Duits of Engels of een andere taal moet vertalen en kijk dan eens hoe goed de zinnen hier al naar voren komen. Het is ideaal want je kunt nu de tekst in ieder geval begrijpelijk maken. Als je voor school een lastige tekst moet lezen in het Duits en je komt er niet uit, gooi hem door de vertaalmachine van Google heen en je ziet weer toekomst in je school! Binnen een paar seconden heb je namelijk een goed beeld over de tekst en weet je ook waar het over gaat. Zo wordt het huiswerk maken nog leuk. In de toekomst zal Google nog meer zorgen voor deze handigheidjes. Er zijn veel mensen dag en nacht bezig met de functies voor deze zoekmachine, wat we zeker weten is dat het de goede kant op gaat en dat Google met veel goede moed een goed idee zal blijven bedenken. Wie weet wat de toekomst van Google ons zal brengen, in ieder geval kunnen we veel en snel informatie opzoeken, een ideale methode waar we allemaal nog lang gebruik van kunnen maken, ervaar het nu zelf en houd de toekomst van Google in de gaten!