Zoekmachine top posities

Als je een website op internet zet, dan wil je natuurlijk graag veel bezoekers. Jouw website moet dus gevonden worden. Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden. Natuurlijk kun je zelf reclame maken voor je website, je zet hem op je briefpapier, je plaatst een advertentie met een link naar je website, en je plaatst ook links naar je website op andere websites. Zo komen bezoekers van andere websites jouw link tegen, en komen ze misschien ook op je website.

Je zoekt iets op internet

Maar stel: Jij zoekt iets op internet. Dat kan een verwarmingsketel in Amsterdam zijn, of hondenvoer in Bergen op Zoom, of misschien zoek je een groene parel in Groningen. Wat doe jij dan? Juist, je gebruikt een zoekmachine. Als je een zoekterm in de zoekmachine invoert, dan krijg je een lijst met websites die bij je zoekterm passen. Vaak vind je op de eerste pagina al wat je zoekt. Soms ook niet, dan probeer je misschien de volgende pagina, of de pagina erna. Misschien houd je het ook wel bij die eerste pagina.

Website op de eerste pagina

Jouw website wil je ook graag op die eerste pagina hebben! Daar staat hij goed, en daar trekt hij bezoekers. Dus als je wilt dat iedereen die je nodig heeft jou kan vinden, bedenk dan op welke termen die mensen zoeken, en hoe je zo hoog mogelijk op de lijst met zoekresultaten voor die termen komt.

Oké, stel dat je iets zoekt op internet, welke zoekmachine gebruik je dan? Er is een kans van 70% dat jij Google gebruikt. Google is de populairste zoekmachine ter wereld! Dus wil je echt veel klanten trekken, dan is het belangrijk dat je met Google hoog in de page-ranking staat. Je wilt ook hoog scoren en mee doen aan zoekmachine top posities. Als je veel websites hebt kun je misschien wel met alle websites bij de zoekmachine top posities gaan behoren, als je maar weet hoe je dat aan moet pakken. Het is in ieder geval belangrijk dat je gaat werken met goede zoektermen en woorden. Neem de naam van je website, de titels op de webpagina, een woord moet niet te vaak voorkomen maar wel een aantal keer. Op deze manier kan Google je website beter vinden en als ze hem ook nog eens nuttig en goed vinden dan behoor je zo bij de zoekmachine top posities. Doe hier daarom alles aan en investeer hier eens wat geld in, er zijn genoeg mensen die er voor kunnen zorgen dat je zo bij de zoekmachine top posities staat!